preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

Podaci o projektu

Erasmus+ K2 projekt: "VSEŽIVLJENSKE VEŠČINE"

  • Koordinator: Sonja Tušek Podobnik
  • Voditelj projekta: dr.sc. Tea Pavičić Zajec
  • Trajanje projekta: 01.09.2019. - 31.08.2022.
  • Nositelj projekta: OŠ Bistrica ob Sotli
  • Projektni partner: I. OŠ Varaždin
  • Vrijednost projekta: 114 000 €
  • Projektni tim: dr.sc. Tea Pavičić Zajec, Sonja Tušek Podobnik, mr.sc. Tamara Ređep, Karmen Hans-Jalšovec. Stella Kulaš, Verica Šilec, Dina Zebec, Blaženka Pavlović, Nevenka Đurak, Tatjana Posavec, Božica Breški.

Vijesti/aktivnosti

Održana je eTwinning edukacija

Autor: Tamara Ređep, 16. 1. 2020.

U četvrtak 16.01. u računalnoj učionici I. osnovne škole Varaždin održana je eTwinning edukacija za učenike uključene u Erasmus+ projekte „Igrifikacijom do boljih rezultata“ i „Vseživljenske veščine“, a u sklopu kojih su pokrenuti istoimeni eTwinning projekti. Edukaciju su održale učiteljica informatike mr.sc. Tamara Ređep, voditeljica navedenih eTwinning projekata i učiteljica razredne nastave Sonja Tušek Podobnik, koordinatorica projekta „Vseživljenske veščine“.

Osim 25 učenika edukaciji su prisustvovale i učiteljice članice projektnih timova prethodno spomenutih projekata. Prije ulaska u eTwinning svijet svi sudionici upoznati su s eTwinningovim kodeksom ponašanja, odnosno osnovnim pravilima koja pomažu da eTwinning ostane siguran i zabavan. Kako se učenici ne smiju samostalno registrirati na eTwinning, prijavu su izvršili prethodno pripremljenim korisničkim imenima i lozinkama. Nakon toga ušli su u siguran prostor platforme TwinSpace koja je vidljiva samo učiteljima i učenicima koji sudjeluju u projektu. Sudionicima su predstavljeni svi dostupni resursi platforme, poput postavljanja projektnih materijala na stranicu te korištenje foruma i brbljaonice za komunikaciju i suradnju članova projekta.

Kao početna aktivnost sa sudionicima dogovorena je izrada prezentacije kojom će se predstaviti svojim vršnjacima iz partnerskih škola. Još jednom učenici su upozoreni da se osim definiranih pravila za izradu prezentacija, pridržavaju eTwinningovog kodeksa ponašanja, posebice vezano uz intelektualno vlasništvo i objavljivanje privatnih podataka.


Fotogalerija
Logo projekta

Za potrebe projekta "Vseživljenske veščine" (eng. Long life skills) koji uključuje aktivnosti šivanja, kuhanja, izrade i oblikovanja predmeta od raznih materijala te sportskih igara, izrađen je logo projekta.


CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju