preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

Podaci o projektu

Erasmus+ K2 projekt: "VSEŽIVLJENSKE VEŠČINE"

  • Koordinator: Sonja Tušek Podobnik
  • Voditelj projekta: dr.sc. Tea Pavičić Zajec
  • Trajanje projekta: 01.09.2019. - 31.08.2022.
  • Nositelj projekta: OŠ Bistrica ob Sotli
  • Projektni partner: I. OŠ Varaždin
  • Vrijednost projekta: 114 000 €
  • Projektni tim: dr.sc. Tea Pavičić Zajec, Sonja Tušek Podobnik, mr.sc. Tamara Ređep, Karmen Hans-Jalšovec. Stella Kulaš, Verica Šilec, Dina Zebec, Blaženka Pavlović, Nevenka Đurak, Tatjana Posavec, Božica Breški.

Vijesti/aktivnosti

eTwinning radionica – „Poštuj sebe i druge u virtualnom svijetu“

Autor: Tamara Ređep, 7. 2. 2020.

U četvrtak 6. veljače, 18 učenika uključenih u Erasmus+ projekt „Vseživljenske veščine“ sudjelovalo je u još jednoj eTwinnig radionici. Cilj radionice bio je poticanje lijepog ponašanja i odgovornog komuniciranja na internetu putem foruma na Twinspace platformi. Radionicu su vodile učiteljica informatike mr.sc. Tamara Ređep i učiteljica razredne nastave Sonja Tušek Podobnik, koordinatorica projekta.

Radionica je započela predavanjem o poštivanju sebe i drugih u virtualnom svijetu prema nastavnim materijalima za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole preuzetih sa stranice Medijska pismenost. Obzirom da je zadatak učenika bio da se prezentacijom o sebi i svojem gradu predstave vršnjacima iz partnerskih škola odgovarajući na temu na forumu „Let's introduce ourselves“, nakon predavanja razvila se diskusija o pravilima lijepoga ponašanja i komuniciranja koja se primjenjuju kako u virtualnom tako i u stvarnom svijetu. Stoga je najveći naglasak bio na pravilu objavljivanja fotografija ili informacija o sebi ali i drugim osobama, pravilu navođenja izvora prilikom preuzimanja i objave sadržaja s interneta te o općenitom poštivanju svih sugovornika u virtualnoj zajednici.

Aktivno sudjelujući na ovoj radionici učenici su svojim primjereno izrađenim prezentacijama i odgovornom komunikacijom dali svoj doprinos boljem internetu, te tako nastavili provoditi aktivnosti povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta čiji je ovogodišnji slogan "Zajedno za bolji internet".


Fotogalerija
Logo projekta

Za potrebe projekta "Vseživljenske veščine" (eng. Long life skills) koji uključuje aktivnosti šivanja, kuhanja, izrade i oblikovanja predmeta od raznih materijala te sportskih igara, izrađen je logo projekta.


CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju