preskoči na sadržaj

I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

 > eTwinning
eTwinning

 je zajednica škola u Europi. Putem eTwinning platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

eTwinning


Kodeks ponašanja

Mole se svi učitelji i učenici da prije uključivanja u projekte prouče Pravila za eTwinnere  koja nam pomažu da eTwinning ostane siguran i zabavan.

 

Vijesti

eTwinning radionica – „Poštuj sebe i druge u virtualnom svijetu“

Autor: Tamara Ređep, 7. 2. 2020.

U četvrtak 6. veljače, 18 učenika uključenih u Erasmus+ projekt „Vseživljenske veščine“ sudjelovalo je u još jednoj eTwinnig radionici. Cilj radionice bio je poticanje lijepog ponašanja i odgovornog komuniciranja na internetu putem foruma na Twinspace platformi. Radionicu su vodile učiteljica informatike mr.sc. Tamara Ređep i učiteljica razredne nastave Sonja Tušek Podobnik, koordinatorica projekta.

Radionica je započela predavanjem o poštivanju sebe i drugih u virtualnom svijetu prema nastavnim materijalima za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole preuzetih sa stranice Medijska pismenost. Obzirom da je zadatak učenika bio da se prezentacijom o sebi i svojem gradu predstave vršnjacima iz partnerskih škola odgovarajući na temu na forumu „Let's introduce ourselves“, nakon predavanja razvila se diskusija o pravilima lijepoga ponašanja i komuniciranja koja se primjenjuju kako u virtualnom tako i u stvarnom svijetu. Stoga je najveći naglasak bio na pravilu objavljivanja fotografija ili informacija o sebi ali i drugim osobama, pravilu navođenja izvora prilikom preuzimanja i objave sadržaja s interneta te o općenitom poštivanju svih sugovornika u virtualnoj zajednici.

Aktivno sudjelujući na ovoj radionici učenici su svojim primjereno izrađenim prezentacijama i odgovornom komunikacijom dali svoj doprinos boljem internetu, te tako nastavili provoditi aktivnosti povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta čiji je ovogodišnji slogan "Zajedno za bolji internet".


Fotogalerija
Oglasna ploča
Preporuke - COVID-19
Virtualni razredi
Zaštita privatnosti

Priloženi dokumenti:
Politika o zastiti privatnosti.pdf

E-dnevnik


Projekt "SOS 112"

Natjecanje Dabar

<<<<<
CMS za škole logo
I. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN / Kralja Petra Krešimira IV. 10, HR-42000 Varaždin / os-prva-vz.skole.hr / ured@os-prva-vz.skole.hr
preskoči na navigaciju